Tyskland opplever stor økning i søknader om cannabisdyrking

25.09.2024
Cannabisplante i jord

Økningen av cannabisdyrkingsforeninger i Tyskland

Cannabisindustrien i Tyskland er vitne til en betydelig transformasjon. Siden 1. juli 2024 har enkeltpersoner som er interessert i å dyrke og distribuere cannabis til rekreasjonsbruk kunnet sende inn søknader om å danne dyrkingsforeninger.

Dette trekket er en del av første fase i Tysklands omfattende legaliseringsstrategi, som tar sikte på å omforme landets cannabispolitikk.

Over 280 søknader mottatt på bare to måneder

I følge lokale rapporter har over 280 søknader blitt sendt inn til tyske reguleringsorganer i løpet av de første to månedene av søknadsprosessen. Delstaten Nordrhein-Westfalen leder an med 69 søknader, etterfulgt av Niedersachsen med 27.

Imponerende nok har 11 tillatelser allerede blitt utstedt, noe som signaliserer en rask respons fra regulatoriske myndigheter i enkelte regioner.

Andre delstater har også sett stor interesse. Baden-Württemberg mottok 47 søknader, mens Bayern rapporterte om 24 innsendinger innen slutten av august. Totalt fortsetter antallet søknader å stige, med nylige rapporter som indikerer at det så langt har blitt mottatt 295 søknader.

Dyrkingsforeningers rolle i Tysklands legaliseringsmodell

Dyrkingsforeninger danner ryggraden i Tysklands nye cannabislegalisering-struktur, under det som er kjent som ‘søyle 1’ i landets fasebaserte tilnærming. Disse foreningene, sammen med hjemme-dyrking, fungerer som de primære lovlige kildene for cannabis i landet.

De er begrenset til 500 medlemmer hver, og strenge distribusjonsgrenser håndheves: medlemmer kan få opptil 25 gram cannabis per dag, med en maksimal grense på 50 gram per måned. For yngre forbrukere i alderen 18 til 21 år gjelder en månedlig grense på 30 gram og en THC-grense på 10%.

  • Medlemskap i dyrkingsforeninger er begrenset til 500 medlemmer
  • Opptil 25 gram cannabis per dag, 50 gram per måned per medlem
  • Forbrukere i alderen 18-21 år begrenset til 30 gram per måned og 10% THC

Politisk støtte til den nye cannabispolitikken

Burkhardt Blienert, en nøkkeltilhenger av Tysklands cannabispolitiske reform og landets føderale narkotikakommissær, fortsetter å forsvare politikkendringene.

Ifølge Blienert er det å tillate lovlig dyrking gjennom hjemme-dyrking og foreninger et viktig steg mot å bekjempe det svarte markedet og redusere risikoene knyttet til ulovlig cannabisbruk.

Han argumenterte for at den tidligere forbudspolitikken, til tross for utbredt bruk blant 4,5 millioner tyskere, bare bidro til å styrke det svarte markedet. Legaliseringsplanen anses som et nødvendig trekk for å fremme tryggere og mer regulert bruk av cannabis.

Utvidelse av cannabislegalisering globalt

Tysklands legaliseringsinnsats er en del av en større global trend. Flere land har allerede legalisert cannabis til voksenbruk, inkludert Uruguay, Canada, Malta, Luxembourg og Sør-Afrika. I tillegg tillater nesten 60 land, inkludert Tyskland, cannabis til medisinsk bruk.

Tysklands modell forventes å påvirke andre nasjoner, spesielt i Europa, ettersom diskusjoner om cannabislegalisering fortsetter.

Personlig perspektiv

Personlig synes jeg den raske veksten av dyrkingsforeninger i Tyskland er en fascinerende indikator på etterspørselen etter lovlig cannabisadgang. Det store antallet søknader på så kort tid understreker hvor ivrige folk er etter å delta i dette nylig regulerte markedet.

Det viser også regjeringens vilje til å engasjere seg i denne saken, utstede tillatelser og legge grunnlaget for fremtidig lovlig cannabisomsetning.

Jeg mener at den raske responsen fra myndighetene, sammen med den klare etterspørselen fra potensielle dyrkere, signaliserer at Tyskland er på riktig vei mot å skape en mer kontrollert og trygg cannabisindustri.

Denne endringen, drevet av offentlig etterspørsel og politisk støtte, vil sannsynligvis ha en varig innvirkning på både det innenlandske markedet og potensielt det bredere europeiske cannabislandskapet.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

Om forfatteren:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter