Sveits jobber med å legalisere medisinsk marihuana

2023-08-17T15:30:00Z
Sveits jobber med å legalisere medisinsk marihuana

Den sveitsiske regjeringen jobber med å gjøre det mye enklere for pasienter å få medisinsk marihuana og foreslår nå å tillate resepter på cannabis til pasienter som lider av kreft eller andre alvorlige helseforhold.

Forslaget er annerledes enn en sveitsisk regjeringsinnsats for å tillate noen byer å eksperimentere med rekreasjonsmarihuana og ville erstatte det nåværende systemet, der de som søker medisinsk cannabis, må søke om unntak fra det føderale helsekontoret for å få det som ellers betraktes som et ulovlig stoff.

Marihuana brukes av og til for å hjelpe kreftpasienter med å håndtere kroniske smerter, for å øke appetitten deres, og for å redusere spasmer forbundet med multippel sklerose.

"Forslaget gjør det mulig for leger å direkte forskrive cannabis som en del av deres behandling," sa det sveitsiske kabinettet i en offisiell uttalelse.

"Å dyrke og behandle medisinsk marihuana samt salget ville da være mulig under et system regulert" av Swissmedic, landets legemiddelregulerende myndighet.

En formell høringsperiode varer til midten av oktober i år.

Hvordan forsikringsselskaper vil håndtere tilbakebetaling for medisinsk marihuana vil bli behandlet separat, sa regjeringen.

"Det største hinderet for automatisk tilbakebetaling er at den vitenskapelige evidensen for effektivitet ennå ikke er tilstrekkelig, og konklusjonene fra eksisterende studier er noen ganger motstridende," sa regjeringen.

Det føderale helsekontoret vil lansere et evalueringsprosjekt for å hjelpe med å besvare spørsmål om hvorvidt marihuana er et effektivt middel og, i så fall, for hvilke tilstander, sa det.

Sveits gir flere unntak

Sveits nevnte økt bruk av medisinsk marihuana i prosedyrene for en rekke tilstander som driver sin initiativ. Føderale myndigheter innvilget rundt 3 000 unntak i 2018 for personer som søker å få medisinsk marihuana.

Separat tukler Sveits med lover som nå forbyr rekreasjonsmarihuana, en potensiell forløper for å slutte seg til andre land, og et økende antall amerikanske stater som legaliserer stoffet.

En plan som ble utgitt i februar, kunne la opptil 5 000 personer røyke marihuana i pilotstudier.

Kilde: https://www.reuters.com/article/us-swiss-cannabis/switzerland-aims-to-legalise-medical-marijuana-idUSKCN1TR13N

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

About the author:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter