Lovgivere i Ohio søker endringer i den nylig godkjente cannabisloven

05.12.2023
yrende bybilde i Ohio

Na de recente goedkeuring van Ohio Issue 2, een referenduminitiatief voor de legalisatie van marihuana, is een golf van wetgevende activiteit op gang gekomen. Prohibitionistische groepen en staatswetgevers roepen nu op tot aanzienlijke wijzigingen in deze door de kiezers goedgekeurde wet, wat een debat heeft doen ontstaan over de toekomst van de legalisatie van cannabis in Ohio.

Overzicht van Ohio Issue 2: Marihuana Legaliseringsinitiatief

Op 7 november 2023 keurden de kiezers van Ohio Issue 2, het Marihuana Legaliseringsinitiatief, goed met 57% goedkeuring. Deze cruciale wet staat de verkoop, aankoop, bezit en thuisverbouwing van marihuana toe voor volwassenen van 21 jaar en ouder. De wet introduceert ook een belasting van 10% op de verkoop van marihuana, waarbij de opbrengsten worden toegewezen aan een programma voor sociale rechtvaardigheid en werkgelegenheid in de cannabissector.

Belangrijkste Bepalingen van Issue 2

  • Legaliseren van de verkoop en het bezit van maximaal 2,5 ons marihuana en maximaal 15 gram marihuanaconcentraten voor volwassenen.
  • Toestemming voor volwassenen om tot zes marihuanaplanten thuis te kweken, met een huishoudelijk maximum van 12 planten.
  • Instelling van de Divisie Cannabiscontrole voor de regelgeving en licentiëring van marihuana-activiteiten.

Voorgestelde Wijzigingen door Wetgevers

Ondanks het duidelijke mandaat van de kiezers hebben de President van de Senaat van Ohio, Matt Huffman, samen met andere GOP-wetgevers en Gouverneur Mike DeWine, zorgen geuit over de wet. Ze betogen dat kiezers mogelijk niet volledig de details van de maatregel hebben begrepen, zoals de voorkeurslicentiebepalingen voor personen die eerder veroordeeld zijn voor druggerelateerde misdrijven. Huffman heeft het proces in gang gezet om wetgeving te ontwikkelen en goed te keuren om de wet te wijzigen voordat de belangrijkste bepalingen op 7 december 2023 van kracht worden.

Proces van Wijziging en Voorgestelde Veranderingen

De voorgestelde wijzigingen aan Issue 2 worden naar verwachting opgenomen in een niet-gerelateerd wetsvoorstel dat is goedgekeurd door het Huis. Deze aanpak heeft tot doel een snelle herziening van de wetgeving te vergemakkelijken. Hoewel de specifieke details van de wijzigingen nog niet duidelijk zijn, zijn gebieden zoals openbaar gebruik en de toewijzing van belastinginkomsten genoemd. Het doel is om deze wijzigingen door te voeren voordat de wet van kracht wordt, om ervoor te zorgen dat het programma na de implementatie geen ingrijpende veranderingen ondergaat.

Reacties en Weerstand tegen Wijzigingen

Huisspreker Jason Stephens heeft verklaard dat er geen urgentie is voor onmiddellijke wijzigingen, aangezien de meeste besproken veranderingen niet gepland zijn voor implementatie tot het volgende jaar. Gouverneur DeWine heeft benadrukt dat hoewel herzieningen worden gezocht, deze niet als "verrassingen" moeten komen en het de geest van de hervorming zoals door het publiek gestemd, moet respecteren.

Standpunt van Prohibitionistische Groepen

Prohibitionistische groepen, die tegen Issue 2 waren, pleiten voor een fundamentele ondermijning van de wet, waarbij sommigen zelfs pleiten voor de volledige intrekking ervan voor de implementatie. De President van de Senaat, Huffman, heeft echter bevestigd dat de intrekking van de cannabismaatregel niet de bedoeling is van zijn kamer, tenminste tot 2024.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

Om forfatteren:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter