Aspergillus i cannabis: Den stille trusselen fra en farlig muggsopp

26.10.2023
Forsker undersøker cannabisprøve

Den allestedsnærværende tilstedeværelsen av muggsopp

Muggsopp og deres sporer er en integrert del av miljøet vårt, med millioner til stede i luften vi puster inn daglig. Selv om de fleste av disse er ufarlige, kan visse forhold gjøre noen muggsopper, spesielt de på feilbehandlet eller lagret cannabis, til en betydelig helserisiko.

Dette er spesielt sant for medisinske cannabisbrukere, mange av dem lider av kroniske sykdommer som kompromitterer immunforsvaret deres, noe som gjør dem mer utsatt for soppinfeksjoner.

Aspergillus: En kraftig trussel i cannabis

Blant de forskjellige muggsoppene som kan utvikle seg på feiltørket, behandlet eller lagret cannabis, skiller Aspergillus-gruppen seg ut som spesielt farlig. Sporer fra denne soppen kan føre til en tilstand kjent som Aspergillose hos immunkompromitterte pasienter, noe som kan være dødelig.

Utover de direkte helserisikoene fører muggkontaminering også til nedbryting av de ønskede aktive forbindelsene, noe som reduserer den medisinske effektiviteten av cannabis.

Røyking og den varmebestandige Aspergillus

En betydelig bekymring med Aspergillus er dens bemerkelsesverdige varmebestandighet. Mange konsumerer cannabis ved å røyke, men temperaturene som oppnås under denne prosessen er utilstrekkelige til pålitelig å drepe sporene.

Dette betyr at sporene blir direkte inhalert inn i lungene, det veldig organet fra hvilket Aspergillose kan spre seg mest aggressivt. Selv om en sunn person sannsynligvis ikke vil få sykdommen, utgjør den en livstruende risiko for pasienter med tilstander som HIV eller de som gjennomgår cellegift, begge svekker immunforsvaret.

Dokumenterte tilfeller og alternative forbruksmetoder

Medicinal Genomics, en anerkjent amerikansk plattform for medisinsk cannabis, har dokumentert over 20 tilfeller der røyk fra forurenset cannabis førte til Aspergillose hos immunkompromitterte pasienter. Det er avgjørende å forstå at denne risikoen hovedsakelig er assosiert med røyking.

Hvis ens immunsystem er kompromittert og det er usikkerhet om cannabisproduktet har blitt testet for Aspergillus, er det tilrådelig å vurdere alternative forbruksmetoder. Farmasøytisk rene cannabisprodukter som Dronabinol er fri for sopp sporer.

Mottiltak: Testing og bestråling

Medisinske cannabisprodusenter har vært klar over Aspergillus-problemet i flere år. Nesten alle stater som tilbyr medisinsk cannabis tester produktene sine for denne soppen. United States Pharmacopeia (USP) identifiserer qPCR-metoden som den mest pålitelige standardiserte prosedyren for å oppdage denne farlige soppen.

Denne PCR-testen dekker alle genetiske undertyper av Aspergillus. Imidlertid er en enkel hjemmebruk hurtigtest fortsatt utilgjengelig.

I Tyskland brukes bestråling av avlingen for å kontrollere dette problemet. Over halvparten av cannabisen som høstes i Tyskland gjennomgår bestråling for å drepe muggsopp og andre mikrober.

Gamma bestråling: En kontroversiell løsning

Det er to primære bestrålingsmetoder: gammastråling og elektronbestråling. Gammastråling er spesielt et diskusjonsemne. Kritikere hevder at den produserer radioaktive isotoper og endrer cannabinoidprofilen. Imidlertid avviser nåværende vitenskapelig forståelse disse bekymringene.

Dosen gammastråling som brukes til sterilisering er så lav at den ikke bryter ned forbindelser som cannabinoider. Kromatografiske analyser av cannabisprøver før og etter gamma-bestråling har vist ingen endringer i cannabinoidprofilen, med bare mindre variasjoner i terpen-sammensetningen.

FDA og WHO har ansett matsterilisering gjennom gammastråling som trygt, og det er en vanlig praksis for mange andre matvarer.

Forbudproblemet

Utover medisinsk cannabis er gatecannabis spesielt utsatt for Aspergillus-kontaminering. Pasienter som tyr til lett tilgjengelig gatecannabis på grunn av de byråkratiske hindringene forbundet med foreskrevet medisinsk cannabis, kan utilsiktet eksponere seg selv for denne soppen.

Avhengig av deres helsetilstand og den primære sykdommen for hvilken de bruker cannabis, kan dette føre til dødelig Aspergillose. Denne risikoen understreker behovet for full legalisering av cannabis, og sikrer bred tilgang til kvalitetskontrollerte produkter.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

Om forfatteren:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter