Revolusjonerende hampedyrking: Ny forskning retter seg mot vekst i USA

08.12.2023
En gruppe mennesker i et cannabisfelt

Introduksjon til Revolusjonerende Hampforskning

I en betydelig utvikling for hampindustrien, har Cornell University startet et banebrytende forskningsprosjekt, finansiert med en betydelig stipend på $2 millioner. Dette initiativet har som mål å utvikle hampsorter tilpasset ulike breddegrader i USA, for å møte de unike utfordringene med hampdyrking i ulike klimatiske forhold over hele landet.

Forståelse av Fotoperiodens Utfordring

Kjernen i forskningen dreier seg om begrepet 'fotoperiodeterskel' hos hampplanter. Dette biologiske fenomenet refererer til de spesifikke lyskravene til en plante for ulike utviklingsstadier. Studien, ledet av Professor Larry Smart ved Cornell's School of Integrative Plant Science, søker å utforske den genetiske basisen for denne terskelen, med visjonen om å skape hampsorter som kan trives i de varierte og distinkte miljøene i USA.

Løsning av Vekstutfordringer for Hamp i Sør-USA

Ett av prosjektets hovedfokus er å overvinne utfordringene som hampdyrkere står overfor i de sørlige delstatene i USA. Disse regionene, kjennetegnet av kortere dagslystimer og varmere klima, har slitt med lavere avlinger og problemer med å oppfylle de føderale THC-grensene for hampplanter. Forskningen streber etter å utvikle stammer som kan tåle disse forholdene samtidig som de overholder regelverket.

Målrettet Mot Mangfoldige Hampmarkeder

Cornell-forskningsteamets ambisjon går utover å løse regionale dyrkningsproblemer. De har som mål å øke hampavlingene på tvers av alle markedssegmenter - korn, fiber og cannabinoider. Denne brede tilnærmingen kan potensielt revolusjonere hampindustrien og gjøre den mer levedyktig og lønnsom i ulike deler av USA.

Fremgang innen CBD- og Hampfiberutvikling

De siste årene har sett en økning i hampdyrking fokusert på CBD, mens utviklingen av hampfiber- og kornvarianter har hengt etter, spesielt for breddegradene i USA. Cornell-prosjektet søker å fylle denne kløften ved å bruke genomsekvensering og molekylære markører for å fremskynde avlsprosessen for disse spesifikke variantene.

Implikasjoner for Landbruket i Sør-USA

Denne forskningen har betydelig potensial for landbrukssektoren i sør-USA. Den foreslår hamp som et potensielt erstatningsavling, spesielt for regioner som tradisjonelt har vært avhengige av den synkende tobakksindustrien. Utviklingen av nye hampvarianter kan gi disse områdene et levedyktig og lønnsomt alternativ.

Samarbeid og Finansiering

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt støttet av Foundation for Food & Agriculture Research (FFAR) og suppleres med matchende midler fra ulike partnere. FFAR, en ideell offentlig-privat partnerskap, spiller en avgjørende rolle i å støtte forskning rettet mot bærekraftige og motstandsdyktige landbrukspraksiser.

Med Cornell University i førersetet representerer dette $2 millioner prosjektet en betydelig fremgang innen hampforskning. Det har potensial til ikke bare å forbedre hampavlingene i USA, men også å posisjonere hamp som en nøkkelspiller i historien om bærekraftig landbruk.

Ytterligere Ressurser og Studier

  • FFAR Hampkonsortium: En samling av forskningsinnsats rettet mot hamp.
  • Cornell Industrial Hemp Seed Bank: Den eneste av sitt slag i USA, en viktig ressurs for forskning på hampgenetikk.
  • Nylige Oppdagelser innen Hampgenetikk: Inkludert resistens mot vanlige sykdommer som meldugg.

Dette banebrytende forskningsarbeidet fra Cornell University er i ferd med å skape en paradigmeskifte i den amerikanske hampindustrien og legge veien for en mer bærekraftig og lønnsom fremtid for hampdyrking.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

Om forfatteren:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter